Orbán Viktor Pintér Sándortól várja a fajvédők megfékezését

Vágólapra másolva!
Utasította, hogy akadályozza meg a Pestre tervezett fajvédőkonferencia megtartását.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden, törvényes eszközzel akadályozza meg az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vasárnap.

A budapesti Larus Rendezvényközpont, amely eredetileg otthont adott volna jövő szombaton az eseménynek, ugyancsak vasárnap közölte, hogy szerződést bontott a szervezőkkel. Ezt azzal indokolták, hogy a rendezvény szellemisége nem felel meg a demokratikus, polgári elveknek.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelezte, hogy a kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy az amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát. El is határolódtak tőle. A rendezvény ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja pedig már szerdán követelte, hogy tiltsák be.