Nem ez jut eszébe először Józsefvárosról

Vágólapra másolva!
A legvirágosabb budapesti kerület díját Józsefváros kapta, különdíjjal pedig Újbudát és Kispestet jutalmazták a turizmus világnapján, szombaton megrendezett Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny budapesti díjkiosztó ünnepségén.
Vágólapra másolva!

Faragó Pétert, az MT Zrt. vezérigazgatója a díjkiosztón azt mondta: Budapest jelentősége és vezető szerepe Magyarország turizmusában megkérdőjelezhetetlen - tavaly 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a fővárosban -, így kézenfekvő, hogy a budapesti kerületek díjkiosztó ünnepségét a turizmus világnapjának megünnepelésével kössék össze.

"A verseny révén sokat tehetünk azért, hogy az ide látogató érezze: ő a mi vendégünk, szívesen látjuk, és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk, ezt segíti elő a rendezett településkép, a virágos városközpont, a tiszta utcák és közterek, takaros magánkertek" - fogalmazott a vezérigazgató.

A verseny országos díjkiosztó ünnepsége november első hetében lesz, ahol a díjazott budapesti kerületek szintén szerepelnek majd. Az idén 12 budapesti kerület nevezett a versenybe, a díjakat Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese adta át a kerületek polgármestereinek: Kocsis Máténak, Hoffmann Tamásnak és Gajda Péternek.

Józsefvárosban az elmúlt években összesen 30 hektárnyi közterületi zöldfelületet újítottak fel, köztük a 32-esek terét, a Muzsikus cigányok parkját, vagy a Teleki teret, a VIII. kerületi intézmények figyelmet fordítanak a környezettudatos nevelésre is. Józsefváros a "nyócker" imázsával leszámolva, tiszta, átlátható, élhető kerületet alakított ki rengeteg munkával és lelkesedéssel.