A hitelminősítők nem értékelik a kormány teljesítményét

Vágólapra másolva!
A hitelminősítőknek már javítaniuk kellett volna az ország besorolását – mondta Cséfalvay Zoltán. Szerinte hazánk már nem azon a szinten van, ahol a hitelminősítők jegelik. 
Vágólapra másolva!

„A munkahelyteremtés, a beruházások, az export, a növekedés és az államháztartási hiány mutatójának alapján Magyarország már nem azon a szinten van, mint ahol a hitelminősítők jegelik. Már fel kellett volna minősíteniük Magyarországot” – mondta Cséfalvay Zoltán a Napi Gazdaságnak.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnél három évig nagyköveti posztot betöltő Cséfalvay Zoltán szerint a hitelminősítők ezzel a lépéssel megvárják, hogy mi történik a devizahitelesekkel.

„Másfelől ne feledjük, a hitelminősítők ázsiója az elmúlt években erősen megcsappant, noha addig, amíg a piac hallgat rájuk, nekünk is komolyan kell vennünk az ilyen jelzéseket” – tette hozzá.

Ennek ellenére a volt gazdaságstratégiáért felelős államtitkár az igazi értékmérőnek azt tartja, hogy a nemzetközi kötvénypiacon és a termelő beruházások vonzásában sikeres az ország, a befektetők már hisznek Magyarországban – olvasható a Napi Gazdaságban.