Pénzért házasodtak magyar nők szerb férfiakkal

Vágólapra másolva!
Akár 1800 eurót is kaphattak azok a magyar nők, akik szerb férfiakhoz mentek feleségül azért, hogy a szerbek aztán németországi tartózkodási engedélyt kaphassanak. A Nemzeti Nyomozó Iroda lecsapott, lekapcsolta a közvetítőket és az ifjú házasokat is számon kérik.  
Vágólapra másolva!

Sokat ért néhány szerb férfinak a németországi tartózkodási engedély. Hogy hozzájussanak, magyar nőket vettek feleségül, ráadásul ezért fizettek is. A nők 200 és 1800 euró közötti összeget kaphattak. A szerbek azért voltak kénytelenek nősülni, mert így uniós állampolgár hozzátartozójaként németországi tartózkodási engedélyhez juthattak.

A rendőrségi szaknyelv ezt családi kapcsolatok létesítésével való visszaélésnek hívja. A Nemzeti Nyomozó Iroda el is kezdte a nyomozást és végül egy szerb férfihez és magyar feleségéhez jutottak. A gyanú szerint a pár összehangoltan működtette az újfajta társkereső szolgáltatást. Az ügynek eddig 24 gyanúsítottja van, de a rendőrök több mint 200 érdekházasságról tudnak.

A pár előbb Szerbiába utaztatta a nőket, ahol férjhez mentek, majd Németországba vitték tovább őket, hogy segítsenek a tartózkodási engedély megszerzéséhez szükséges hatósági eljárásoknál. A magyar rendőrök már szóltak német kollégáiknak, akik most az újdonsült férjeket faggatják az ügyről – mondta Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.