Lovas Istvánt kitiltották az Európai Parlamentből

Vágólapra másolva!
Lovas Istvánt, a Magyar Nemzet volt brüsszeli tudósítóját kitiltották az Európai Parlament épületéből. A döntés azt követően született, hogy az újságíró egy vödör művért akart adni Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselőnek. Lovas István legközelebb jövő év március 15-én léphet be az Európai Parlament épületébe.
Vágólapra másolva!

Lovas István a vödörnyi művérrel a palesztin-izraeli konfliktus palesztin gyerekáldozataira akart felhívni a figyelmet. Marjory Van Den Broeke az MTI érdeklődésére azzal indokolta a kitiltást, hogy Lovas István saját közlése szerint sajtóakkreditációjának felhasználásával, de nem újságírói céllal akart belépni az EP területére, és "elfogadhatatlan módon aktivistaként kívánt fellépni".

Nem rázta meg a büntetés

Lovas a Facebook-oldalán úgy reagált a hírre, hogy legjobb lenne, ha örökre kitiltanák, nem akar belépni abba "a gyáva szolgákkal teli épületbe", ahol a képviselők Oroszország elleni szankciók után "epedeznek", de hallani sem akarnak Izrael elleni büntetőintézkedésekről.

A vödörnyi művért az újságíró kitiltásától függetlenül át akarja adni, legfeljebb az EP épületén kívül. Mint írta, most már Guy Verhofstadt liberális frakcióvezetőnek és volt belga miniszterelnöknek is szeretne adni egy vödörrel, az őt kitiltó főtitkárhelyettes pedig egy pohárnyi vörös folyadékot fog kapni.