Kocsmába ment a dunapataji késes gyilkos

Vágólapra másolva!
12 évet kell börtönben töltenie annak a férfinak, aki halálra késelte feleségét Dunapatajon. Emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kellett, az ítélet jogerős.  
Vágólapra másolva!

Nem volt könnyű élete a dunapataji házaspárnak, akik két gyermekükkel éltek a településen. A középkorú férfi és felesége is rendszeresen ivott, sűrűn le is részegedtek. Pénzük nem nagyon volt, és általában azt a keveset is elitták. Az asszonyt később baleset érte, emiatt ő abbahagyta az ivást, míg férje továbbra is sűrűn járt a kocsmába.

Kikapcsolták az áramot is

Az állandó anyagi gondok miatt kikapcsolták a házukban az áramot, és nem egyszer történt meg, hogy a szomszédoktól kaptak ételt. A férfi részegen kiszámíthatatlanná vált, agresszív lett, rendszeresen kötözködött és sokszor a gyerekek előtt verte meg a feleségét.

Az asszony elköltözött

Miután a család már nem bírta tovább a férfi viselkedését, először az idősebb gyermek, később pedig az anya és a fiatalabb lány is elköltözött otthonról. A férj ezt nehezen viselte. Öngyilkosságot kísérelt meg, de megmenekült és miután kijött a kórházból, megfenyegette feleségét, hogy ha nem költözik haza, megöli őt és lányukat is. A nő feljelentette, de az eljárás végül bizonyítottság hiányában megszűnt.

Az asszony visszaköltözött

A nő az első kérésre nem költözött haza, ezért újabb öngyilkosságot kísérelt meg a férfi. Ezt is túlélte, és miután kijött a kórházból, megígérte a feleségének, hogy abbahagyja az ivást. Ebben bízva az asszony visszaköltözött, de a kislány továbbra is az ismerősüknél maradt és csak később tért vissza a szülőkhöz. A férfi nem tartotta be ígéretét, továbbra is ivott, és agresszívan viselkedett. Azzal fenyegette a családját, hogy elvágja a torkukat. Egyik nap a lány füle hallatára azt mondta, hogy "Most már tényleg elvágom a torkod, ha nem változol meg!".

"Úgyis agyonszúrlak, te vagy a hibás!"

A pár ezek után megint szétköltözött, de idővel újra kibékült. A nő néhány nap múlva, 2013 júniusában mégis úgy döntött, hogy végleg elhagyja a férfit, és hazament összepakolni. A férfi nem akarta elengedni, és azt kiabálta: "Úgyis agyonszúrlak, te vagy a hibás!" Közben pedig kést ragadott és háromszor szúrt is. A nő az előszobában összeesett és meghalt, a férfi pedig szólt a rendőröknek, majd a kocsmába ment, ahol elmondta, mit tett. Nem sokkal később elfogták.

12 év

A bíróság most jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre a közügyektől is eltiltotta.