Bevenné Angyalföldet a Békemenet

CÖF-CÖKA sajtótájékoztató, Gellért Szálló, 2014.09.12., Tarlós István, Csizmadia László
Vágólapra másolva!
A kormány melletti Békemenetekről ismert Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány stratégiai szerződést köt pénteken Dr. Bagdy Gáborral, a Fidesz-KDNP XIII. kerületi polgármester-jelöltjével. 
Vágólapra másolva!

A CÖF és közalapítványa egyelőre nem adott tájékoztatást az együttműködés tartalmáról és előzményeiről. A kormányt nyíltan támogató civil szervezet eddig csupán Tarlós István főpolgármester újraválasztása mellett tette le a voksát, a kerületi politizálásba nem szállt be.

Eddig csak Tarlóst támogatták Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Tóth József a befutó

Az Origo úgy tudja, most azért állnak be éppen Bagdy Gábor mögé, mert a politikus az esélytelenek nyugalmával indul a kerületet 20 éve irányító Tóth József, szocialista polgármester ellen. Mivel jelen állás szerint szinte borítékolható a KDNP-s jelölt veresége, a CÖF esetleges anyagi és szervezeti támogatása akár meglepetést is okozhat a baloldali bázisnak számító XIII. kerületben.

Bagdy Gábor jelenleg a pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bagdy azzal is nyer, ha veszít

Bagdy Gábor azzal is sokat nyer, ha nem lesz polgármester Angyalföldön, Tarlós István után ugyanis a második helyen szerepel a Fidesz-KDNP fővárosi kompenzációs listáján, a civil támogatás tehát legrosszabb esetben is fővárosi képviselői pozícióhoz juttathatja.

Nem tudott a képviselőkről megegyezni a baloldal

A jobboldal helyzetét valamennyire megkönnyíti, hogy mivel az MSZP nem tudott megállapodni a többi baloldali párttal, ezért az Együtt-PM, a DK, a MoMa közösen, míg a liberálisok külön indulnak. Információk szerint a szocialisták csupán annyi helyet biztosítottak volna a többi baloldali párttal, amely nem lett volna elég a külön frakcióalakításukhoz. A legújabb fejlemény a baloldali belháborúban, hogy az Együtt-PM-DK-MoMa szövetség szerint az általuk megrendelt plakáthelyekre az MSZP-s jelöltek tették ki a hirdetéseiket. Emiatt az érintett pártok a helyi választási irodához fordultak.