Vágólapra másolva!
A főpolgármester fellebbez a főváros címerének használattól őt eltiltó határozat ellen.
Vágólapra másolva!

Semmi rosszhiszeműség nem volt abban, hogy a választási plakátjain a fővárosi címer szerepel - állította az újraválasztására készülő Tarlós István, aki nem is számított arra, hogy "ez valakinek szúrni fogja a szemét".

Tarlós István nem számírtott rá, hogy valaki kiszúrja a címert a plakátokon Forrás: Bielik István - Origo

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje arra reagált, hogy hétfőn a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) megállapította a jogsértést. Az FVB szerint sérült a rendeltetésszerű joggyakorlás elve, mert a főváros címere közhatalmi jelkép, ezért azt egy jelölt sem használhatja a kampányban.

Fellebbeznek, de betartják, ha jogerős

Fellebbeznek az elmarasztaló döntés ellen, de ha jogerős határozat lesz, azt be fogják tartani - jelentette ki a főpolgármester kedden az ATV Start című műsorában. Hozzátette: a kampányanyagain mindenképpen lesz változás, mert többütemű plakátozást vettek tervbe.

A főpolgármester ígérte, ha jogerősen is elmarasztalják, betartja a határozatot Fotó: Polyák Attila - Origo

Hétfő este Tarlós kampányfőnöke, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes még a testület összetételéből adódó politikai döntésnek minősítette az FVB határozatát. Korábbi érvelése szerint amúgy

Az FVB elmarasztalta az MSZP-t is

Ami az FVB összetételét illeti, tagjaira a Fővárosi Választási Iroda vezetőjeként Budapest főjegyzője - Tarlós István korábbi óbudai jegyzője - tett javaslatot a fővárosi közgyűlésnek, a tagokat pedig nem csak a főpolgármester, de a kormánypárti többség is megszavazta.

Amúgy az FVB éppen hétfői ülésén nemcsak Tarlóssal szemben hozott elmarasztaló döntést, de például Gajda Péter XIX. kerületi MSZP-s polgármesterrel szemben is, amiért kisiskolásokat használt kampánycélra.