Kovács Béla: Mocskos lejáratás áldozata vagyok!

Kovács Béla meghallgatása a nemzetbiztonsági bizottságban Kovács Béla EP-képviselő Jobbik nemzetbiztonsági bizottság meghallgatás kémkedés Vona Gábor pártelnök Képviselői Irodaház
Kovács Béla távozik a nemzetbiztonsági bizottság üléséről meghallgatása után, 2014. május 19-én
Vágólapra másolva!
"Újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak" minősítette a jobbikos Kovács Béla azt a cikket, amelyik szerint felesége az orosz titkosszolgálat tagja volt.
Vágólapra másolva!

Több hónapos kutatómunka után tett közzé egy tényfeltáró cikket az Index, amelyben gyermekkora óta foglalkozik Kovács Béla életével, egyebek mellett azt állítva, hogy nem vér szerinti szülei nevelték, feleségének párhuzamos házasságai voltak, s családjuk életében az egyik összekötő kapocs az orosz titkosszolgálat volt.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Kovács Béla közleményben reagált a cikk állításaira: napnál is világosabb, hogy az újságírót

A Jobbik EP-képviselőjének értékelése szerint a cikk már azon megbukott, hogy a magánélet szentsége semmit sem számít. Az ellenzéki politikus egyúttal példa nélkülinek nevezte, hogy egy titkosszolgálat ennyire "pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat".

Jogi lépéseket tesz

Kovács Béla közölte: megteszi a jogi lépéseket a hazug, manipulatív kijelentések és sugalmazások miatt, amelyek szavai szerint "véletlenül" ismét egy választási kampány kellős közepén jelentek meg.