Vágólapra másolva!
Budapestnek arra van szüksége, hogy vezessék, működtessék, szervezzék, fejlesszék – ezt mondta Tarlós István. A főpolgármester Falus Ferenc kampányára utalva azt mondta, a baloldal jelöltje arra nem alapozhat, hogy megsajnálják. Tarlós arról is beszélt, hogy nem lett kevesebb Budapest vagyona. . 
Vágólapra másolva!

Nem volt korrupciós botrány

A baloldal főpolgármester-jelöltjéről azt mondta: nem lehet kampányt alapozni arra, hogy hátha megsajnálják. Azt mondta, ennyi kapkodással és súlyos ismerethiánnyal nem találkozott 25 év alatt. A főpolgármester hozzátette: nem akar személyekre vonatkoztatva reagálni a „már-már hisztérikus fellépésekre”, de – mint mondta - az kétségtelen, hogy „rendkívüli ostobaságokkal találkozunk nap mint nap”.

Falus Ferenc, a baloldal főpolgármester-jelöltje Fotó: Polyák Attila - Origo

A főpolgármester Falus Ferenc megnevezése nélkül a Lánchíd Rádióban kifejtette azt is, hogy az egyik jelölt az újonnan felújított aquincumi tornyok előtt kérte azok felújítását és a korrupció megszüntetését ígérte, miközben az ő politikai közösségének idejében az egész város a korrupciótól volt hangos. Ebben a ciklusban nem volt korrupciós botrány, a Városháza és az önkormányzati cégek minden szerződése elérhető négy éve a honlapon - tette hozzá.

Budapest nem lett szegényebb

A Tarlós öt főbűne címmel beharangozott kampányról szólva kifejtette: érthetetlen, hogy a Városligetben mit akarnak ellenfelei. Azt mondta, a Kossuth tér a nemzet főtere lett és csodájára járnak a turisták, a Budai várban pedig egyelőre nem történt semmi és ő nem is támogatott semmit.

Tarlós István főpolgármester Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha valaki olyan konkrétumot megígér, hogy meg fogja akadályozni, hogy a Miniszterelnökség a várba költözzön, az vigyázzon azzal, mit beszél, mert kiderül, hogy nincs tisztában sem a tulajdonviszonyokkal, sem pedig azzal, hogy mi egy főpolgármester kompetenciája - fogalmazott a városvezető. Kiemelte: a főváros sosem volt tulajdonos a várban és nem is ad ki oda engedélyeket.

Arra a felvetésre, hogy elvették Budapest vagyonelemeit, úgy reagált: a parlament nem a fővárosra hozott törvényt, hanem országosan, a kórházak és az ellátás állami kézbe adása ugyanúgy vonatkozik Szegedre, Miskolcra, Debrecenre, Pécsre is. A vagyonelemek nem értékesíthetőek, köze nincs a történetnek a vagyonvesztéshez - mondta Tarlós István.