Ne lepődjön meg, ha hétfőn katonai konvojt lát

Vágólapra másolva!
Katonai konvojok indulnak hétfőn Szolnokról az újdörögdi Balaton-felvidék gyakorlótérre. A járművek több főútvonalon és autópályán is közlekednek majd.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozathoz tartozó "Kivételes megoldás 2014" gyakorlat keretében két katonai menetoszlop indul a szolnoki Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljtól Újdörögdre.

Az első konvoj előreláthatólag hétfőre virradó éjjel 2 órakor indul útnak és reggel 9 órára érkezik meg Újdörögdre a 4-es út, a 40-es út, az M5-ös, az M0-ás és az M7-es autópálya, a 710-es, a 73-as és a 77-es út érintésével.

Este kilenckor indul a második csoport

Az oszlopban 16 gépjármű, köztük toronyfegyverrel felszerelt HMMWV harcjárművek, Mercedes terepjárók, pótkocsis RÁBA tehergépjárművek és Mercedes katonai mentő halad majd. A második konvoj előreláthatólag hétfő este 9 órakor indul útnak, hasonló útvonalon, az elsővel megegyező járművekkel, és előreláthatólag kedden hajnali 4 órakor érkezik meg Újdörögdre.

A katonai járművek mindkét esetben katonai rendészi felvezetéssel, az oszlop elején és végén katonai rendész gépjárművekkel közlekednek - tették hozzá. A HM azt kéri, hogy az említett útvonalakon közlekedők kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását.

Közös fellépés 2014

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között a Bakonyban. A Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt és négyszáz technikai eszközt használnak - olvasható a HM közleményében.