Döntőkkel folytatódik a Vágta

Budapest, 2014. szeptember 20.
A Nemzeti Lovas Díszegység felvonulása a Nemzeti Vágta megnyitóján Budapesten, a Hősök terén 2014. szeptember 20-án.
MTI Fotó: Beliczay László
Budapest, 2014. szeptember 20. A Nemzeti Lovas Díszegység felvonulása a Nemzeti Vágta megnyitóján Budapesten, a Hősök terén 2014. szeptember 20-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Középfutamokkal és döntőkkel folytatódik vasárnap a Nemzeti Vágta: a fővárosi Hősök terén délután fogathajtó verseny, íjászbemutató és huszárütközet is lesz. A Városligetet és az Andrássy utat hétfő hajnalig lezárták a hétvégi programok miatt.
Vágólapra másolva!

A döntő győztese viselheti majd a 2014 leggyorsabb lovasa címet és veheti át az ötmillió forintos fődíjat, valamint a vándordíjat, egy 1848-as huszárszablyát. A döntőben másodikként befutó versenyző egymillió forintot, a harmadik helyezett 500 ezer forintot, a 4. és 5. helyezett pedig 300-300 ezer forintot vihet haza.

12 országból érkeztek lovasok

A tavaly először megrendezett nemzetközi futam kibővült: már 12 ország lovasa méri össze sebességét. Az előfutamokon Magyarország képviselője (Varga Zoltán) mellett Kazahsztán, Örményország, Szerbia, Bulgária, Kína, Románia, az Egyesült Arab Emírségek, a tavalyi győztes Katar, az Amerikai Egyesült Államok, Szerbia és Csehország lovasa versenyez, hogy bejusson az este fél hatkor kezdődő döntőbe.

Huszárok felvonulása a Nemzeti Vágta megnyitóján Budapesten, a Hősök terén. Forrás: MTI/Beliczay László

Huszár- és és íjászbemutató

A versenyszámok között bemutatkoznak a lóidomítás mesterei, láthatunk lovas íjászokat, lovas kaszkadőröket, felvonulnak csikósok és pusztai ötösfogatok, hagyományőrző huszárok pedig 1848-as csatajelenetet adnak elő. A vendégeket eközben Vágta Korzó és Országkonyha várja.

A döntő futamok délután a kishuszár vágta döntőjével kezdődnek, melyet az ötösbefutó fogatvágta, majd a PreVital nemzetközi futam döntője, végül a Nemzeti Vágta döntője és a díjátadó ünnepség követ.

Lezárások hétfő hajnalig

A programok miatt Budapest több pontján is forgalomkorlátozásra kell számítani: hétfő hajnali fél ötig lezárták a Hősök terét és az Andrássy utat. Nem lehet behajtani a Széchenyi István tér és a Lánchíd környékére sem.

A BKK honlapján részletes összeállítást találunk a fővárosi forgalomkorlátozásokról és a menetrendi változásokról.