Visszaléptetést sürget az Együtt-PM

Vágólapra másolva!
Menczer Erzsébet, a Fidesz-KDNP III. kerületi kompenzációs listája vezetőjének visszaléptetését sürgeti az Együtt-PM. A Fidesz szerint önmaga hitelességi válságáról kívánja elterelni a figyelmet a szövetség. 
Vágólapra másolva!

Felszólították a Fideszt

A volt Fidesz-KDNP-s képviselőről kiderült, hogy nem jelentett be érintettséget, amikor a III. kerület fia menyasszonyának juttatott önkormányzati lakást, melyet az önkormányzat 4 millió forintból fel is újíttatott, és „a kormánypárt most surranópályán, listavezetőként ültetné vissza őt a testületbe” - írta a szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az érintettség be nem jelentése miatt Bús Balázs fideszes polgármester javaslatára Menczer Erzsébet egyhavi tiszteletdíját megvonta a képviselő-testület - idézte fel az Együtt-PM, amely felszólította a Fideszt, hogy Menczer Erzsébetet vegye le a listájáról.

Reagált a Fidesz

Önmaga hitelességi válságáról kívánja elterelni a figyelmet az Együtt-PM, amikor Menczer Erzsébet visszahívását követeli - reagált a Fidesz-KDNP III. kerületi szervezete az ellenzéki párt felszólítására.

A Fidesz szerint épp az Együtt-PM indít az önkormányzati választásokon Óbuda-Békásmegyeren olyan képviselőjelöltet indít Mihalik Zoltán személyében, aki képviselőként kétszer is elhallgatta összeférhetetlenségét önkormányzati munkája során, és ezért két havi tiszteletdíjának megvonásával büntették.

Elhatárolódást sürgetnek

A Fidesz-KDNP egyúttal felszólította az ellenzéki pártszövetséget, és polgármesterjelöltjét, Béres Andrást, hogy a Bús Balázs polgármestert ért rasszista provokációtól egyértelműen, nyilvánosan és azonnal határolódjon el.

A Fidesz-KDNP III. kerületi szervezete közölte, hogy megrongálták Bús Balázs fideszes polgármesterjelölt plakátját, amelyre „zsidó vagyok” feliratot írtak.