Jó üzlet a rákbetegek kihasználása

Vágólapra másolva!
Bajor Imre nem az egyetlen, de valószínűleg legnevesebb áldozata az intravénásan adagolt B17-terápiának, amely nagy népszerűségnek örvendett a daganatos betegségekre alternatív terápiákat keresők körében. Pedig rengeteg esetben bizonyosodott be róla, hogy nem ér semmit.
Vágólapra másolva!

Sajtójelentések szerint a rákbeteg Bajor Imrét is B17-terápiával kezelték. A B17 (amigdalin, laetrile) nem vitamin és vagy hatástalan, vagy mérgező, egyesek szerint viszont csodaszer.

Persze az ára is ennek megfelelő, a legolcsóbb terápiás dózis ötvenezer forint, de a súlyosabb állapotú daganatos betegek javasolt kúrája félmillió forint körül van – írja összeállításában az atlatszo.hu.

Nem hat, de nagy üzlet

Bár a szer terápiás hatását semmiféle kísérlet nem igazolta, sőt, a szaporodó mérgezések és halálesetek miatt az Egyesült Államokban be is tiltották, szabadalmaztatója és háziorvos üzlettársa milliomosok lettek.

Magyarországon a szer webáruházon keresztül rendelhető – úgy, hogy a vevő sem a gyártót, sem a forgalmazót nem ismerheti, a honlapról ugyanis ez nem derül ki, mint ahogy az sem, ki annak a tulajdonosa.