Újabb kérdéses honosítási kérelem

Vágólapra másolva!
Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél, és nem is ért magyarul – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. 
Vágólapra másolva!

A Police.hu beszámolója szerint a bejelentés a Kemecsei Járási Hivatalból érkezett. A rendőrségnek azt írták, hogy egy ukrán férfi egyszerűsített honosítási kérelmet nyújtott be, de a magyar nyelvet nem beszéli és nem is érti. A rendőrség az ukrán férfit a helyszínen elfogta és előállította. A 21 éves férfit közokirat-hamisítás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt közölte, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen. Semjén Zsolt az MTI-nek azt mondta, szomorú, hogy „bizonyos baloldali médiumok” átvették azokat a híreszteléseket, miszerint maffia épült a kettős állampolgárságra, és óvatos becslések szerint is tízezrével kaphattak állampolgárságot hamisított papírokkal ukránok, oroszok, szerbek.

Semjén az Indexre utalt, amely a napokban cikksorozatot közölt arról, hogyan működik az az ukrajnai maffia, amely alaposan kihasználja a határon túli magyarok egyszerűsített honosítását. A lap szerint nagyon sok ukrán és orosz állampolgár szerzett csalással magyar állampolgárságot, és ehhez maffiózóktól és magyarországi korrupt hivatalnokoktól is segítséget kaptak.