Vágólapra másolva!
A II. kerületben indul Rékasi Eszter: nem akart színész lenni, mint szülei, a közélet érdekelte.
Vágólapra másolva!

Esztert mindig is érdekelte a közélet, vállalta az elveit, és ez vitte odáig, hogy elinduljon képviselőjelöltként az önkormányzati választáson, amire nagyon büszke vagyok - mondta az Origónak lánya politikai szerepvállalásáról Détár Enikő.

Az idén nyáron elvált Rékasi-Détár színészházaspár lánya, Rékasi Eszter a főváros II. kerületének 9-es számú választókerületében indul az Együtt színeiben. A 25 éves Eszter hat politikai vetélytársával küzd a képviselői helyért, hogy bekerülhessen a II. kerületet irányító helyi testületbe.

Détár Enikő felnéz a lányára, és büszke, hogy vállalja az elveit Fotó: Mudra László - Origo

Eszter, aki amúgy nemcsak kitűnően énekel és táncol, de annak idején tehetségesen ritmikus sportgimnasztikázott is, nem akart azonban színész lenni, mint a szülei. Világéletében jól tanult, a Corvinuson mesterszakon, jelessel diplomázott közgazdászként, és évek óta segíti gazdasági, szakmai kérdésekben az Együttet - társadalmi munkában, főállása mellett.

Színésznő édesanyjának erre egy rossz szava sincs. Mint mondta, a lánya "fiatal, okos, felnőtt nő, aki vállalja a az elveit". Erről Churchill mondása jutott eszébe: aki 20 évesen nem forradalmár, annak nincs szíve, aki 40 évesen is az, annak esze nincs.

A színésznő lánya kimehetett volna külföldre, de itthon kamatoztatja tudását Fotó: Mudra László - Origo

Eszter már a Rajk-szakkollégiumban is elkötelezett volt a közéleti kérdések iránt - emlékezett vissza az édesanyja, aki szerint szülőként igyekeztek mindenben támogatni őt, és különböző utakat mutatni neki, hogy végül ő dönthessen. "Azt kívánom a gyerekeimnek, hogy azzal foglalkozzanak, ami érdekli őket, amihez van affinitásuk".

Pedig Eszter megtehetné, hogy külföldön dolgozzon, az édesanyja szerint voltak is ilyen tervei 18 évesen. Ki akart menni Afrikába, amire az édesapja viccesen azt mondta, hogy akkor felszántja a repülőteret. Végül mégsem ment külföldre, úgy döntött, hogy itthon kamatoztatja a tudását, ami miatt Détár Enikő felnéz a lányára.