Balesetveszélyes az IKEA gyerekhintája

GUNGGUNG gyerekhinta ikea visszahívás
Vágólapra másolva!
Veszélyes az IKEA GUNGGUNG elnevezésű gyerekhintája. A felfüggesztő alkatrészekkel akadtak gondok, emiatt baleset is történt. A svéd vállalat azt kéri mindenkitől, hogy vigye vissza a terméket. 
Vágólapra másolva!

Visszaadják a hinta árát

Az IKEA most arra kéri azokat, akik ilyen gyerekhintát vásároltak, hogy haladéktalanul távolítsák el azt a gyerekek közeléből, és vigyék vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol a teljes vételárat visszaadják. A GUNGGUNG gyerekhinta egyébként már március óta kapható az IKEA áruházaiban. A visszatérítéshez nem szükséges bemutatni a vásárlást igazoló blokkot.

A GUNGGUNG gyerekhinta Forrás: Ikea

Az IKEA közleménye

„Olyan termékeket fejlesztünk, amelyek ösztönzőleg hatnak a gyerekek kreativitására és a fizikai játék iránti természetes igényükre. A gyerekek a játék során nem ügyelnek a biztonságukra, ezért erről nekünk kell gondoskodnunk, még a termékfejlesztés során. Az IKEA elkötelezett álláspontja, hogy kizárólag olyan játékokat árusít, amelyeket a saját gyermekeinknek is jó szívvel adnánk. A GUNGGUNG hinta a piacra kerülése előtt megfelelt a fennálló összes szabványnak és előírásnak. A termékeinket ugyanakkor a piacra kerülésük után is folyamatosan teszteljük. Ezek tapasztalatai alapján, továbbá a tudomásunkra jutott esetek után arra a következtetésre jutottunk, hogy a GUNGGUNG hinta felfüggesztő alkatrészei nem teljesítik szigorú előírásainkat. A további balesetek elkerülése érdekében ezért haladéktalanul kivonjuk a forgalomból a GUNGGUNG hintát” – írta közleményében Cindy Andersen, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport felelős vezetője.