A kormány jövőre is támogatja a zsidó közösségeket

Vágólapra másolva!
A  kormány jelentős összeggel támogatja a zsidó közösségeket, több kiemelt projektet támogat. Jövőre kezdődik a miskolci, valamint a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítása, a budapesti Alma utcai szeretetotthon rekonstrukciója, a szegedi zsinagóga állagmegóvása, továbbá az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem könyvtárának megmentése is.
Vágólapra másolva!

A Kormányzati Információs Központ tájékoztatása szerint a 2014-es Holokauszt-emlékévhez kapcsolódóan a kormány további forrásokat biztosít újabb megemlékező programok támogatására, illetve beruházások megvalósítására, mint például a szabadkai zsinagóga belső felújítása.

Sorsok Háza

Folytatódik a Sorsok Háza szakmai koncepciójának kidolgozása magyarországi, valamint nemzetközi zsidó szervezetek és szakértőik bevonásával, ahogyan arról Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztalt követően is beszámolt. A Zsidó Közösségi Kerekasztal szeptember 9-én megtartott ülése után Lázár János és Heisler András, a Mazsihisz elnöke is fontos lépésnek nevezte az együttműködés újrakezdését.

Konszenzusos megoldás

A Sorsok Háza projektről a miniszter azt mondta, "a szakmai program és a belső tartalom tekintetében a magyar kormány konszenzusos megoldást hoz létre", hozzátéve, hogy a szakmai koncepció kialakításában a kabinetnek szüksége van a magyarországi és a nemzetközi zsidó közösség segítségére.