Sikkasztással gyanúsítják az SZDSZ volt elnökét

Vágólapra másolva!
Több mint négymillió forintot keresnek a rendőrök Retkes Attila volt SZDSZ-elnökön. Sikkasztással gyanúsítják egy valótlan tartalmú támogatási szerződés ügyében. Retkes Attila tagadja a sikkasztást.
Vágólapra másolva!

Sikkasztással gyanúsítja a rendőrség Retkes Attilát, a Szabad Demokraták Szövetsége volt elnökét. A nyomozók szerint a politikus a párt pénzéből több mint négymillió forintot saját céljaira fordított – közölte az M1 Híradója.

A gyanú szerint Retkes Attila a pénzt 2010 áprilisában azzal az indokkal vette fel a pártkasszából, hogy azt az SZDSZ Operatív Testületének döntése alapján egy krízishelyzetben lévő gyermekekkel foglalkozó alapítványnak adja. A rendőrök szerint a támogatási szerződés valótlan tartalmú, az alapítvány nem létezik, a pénzzel a pártelnök sajátjaként rendelkezett. Retkes Attila tagadja a sikkasztást és panaszt tett.

A nagyobb értékre elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult bűnügyben a volt pártelnök gyanúsítás ellen bejelentett panaszát az illetékes kerületi ügyészség elutasította. A gyanúsított szabadlábon védekezik.

Kötelessége volt aláírni

Fülöp Tamás, Retkes Attila ügyvédje a Híradóban azt mondta, a volt pártelnöknek kötelessége volt aláírni a támogatási szerződést, de pénzt nem vett át, nem ő volt az, aki engedélyezte az összeg kifizetését.

Retkes Attila volt az SZDSZ utolsó elnöke. 2009. júliusi megválasztása után, alig egy évig töltötte be a posztot. A büntetőeljárás augusztusban indult ellene. Az Állami Számvevőszék vezetői 2012 szeptemberében jelentették be, hogy az ellenőrzéskor gyanús kifizetéseket, valótlan beszámolókat és hamis bizonylatokat találtak a párt könyvelésében - hangzott el a hírműsorban.