Jogerősen felmentették az NBH volt vezetőit

Jogerősen felmentették a volt titkosszolgálati vezetőket
Galambos Lajos (b) és Laborcz Sándor
Vágólapra másolva!
Helybenhagyva az elsőfokú ítéletet, jogerősen is felmentették az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) két korábbi főigazgatóját, Galambos Lajost és Laborc Sándort a hűtlen kezelés vádja alól.
Vágólapra másolva!

Nem követtek el hűtlen kezelést az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatói - állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa. A Galambos Lajost és Laborc Sándort felmentő szerdán kihirdetett ítéletnek csak a rendelkező része nyilvános, az indoklás már nem, mivel a büntetőeljárás az ügy titkosítása miatt végig zárt ajtók mögött zajlott.

Galambos Lajost és vádlott-társait jogerősen is felmentette a bíróság Forrás: MTI/Mohai Balázs

Molnár Lajos ügyvéd, Galambos védője ezért csak annyit mondhatott az Origónak: az Ítélőtábla katonai tanácsa helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsának tavaly őszi elsőfokú, felmentő ítéletét. Az ügyészség korábban vádat emelt az NBH két volt gazdasági igazgatója ellen is, de az őket felmentő elsőfokú ítélet ellen az ügyészség nem fellebbezett, így az ő felmentésük jogerőssé vált.

A titkosítás miatt a védő többet nem mondhatott, de a korábban az ügyben kiszivárgott és hivatalosan nem cáfolt hírek szerint a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya az NBH és egy tanácsadó cég közötti szerződés kapcsán gyanított bűncselekményt. A Political Capital csoport úgy tudni, 63 millió forint értékben készített elemzést a külföldi szélsőségekről az NBH-nak.