Vágólapra másolva!
Nem világos belenézhetnek- e a Kovács Béláról készült titkos anyagokba.
Vágólapra másolva!

Akadozik a Kovács Béla jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tárgyaló európai parlamenti bizottság munkája, mert nem sikerült tisztázni, milyen nyomozati dokumentumokba kaphat bepillantást jelentéstevőjük anélkül, hogy ezzel államtitkot sértene – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Brüsszel egyelőre nem fér hozzá azokhoz az anyagokhoz, amelyek alapján el tudná dönteni, jogos-e a magyar ügyészség kérése, hogy függesszék fel Kovács Béla mentelmi jogát. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy az ügyben folyamatos kapcsolatban állnak az Európai Parlament illetékeseivel.

Polt Péter legfőbb ügyész az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt kérte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését Martin Schulztól, az EP elnökétől. A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy rendszeresen konspiratív módon találkozik orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat.

Hasonló, államtitkokat érintő ügyben még soha nem kérték EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – olvasható a lapban.

Kovács Bélára rájár a rúd, augusztus végén kitiltották Ukrajnából, a napokban pedig kiderült, be akarják záratni beregszászi irodáját is. Kovács Béláról készült portrénkat itt olvashatja el.