Vádat emeltek a forgalmisták ellen a szembemenő vonatok miatt

Vágólapra másolva!
Több közlekedési szabályt is megszegett egy mozdonyvezető és két forgalmista, ezért kishíján összeütközött két vonat Kelenföld és Háros között még tavaly. Most emeltek vádat ellenük.  
Vágólapra másolva!

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy mozdonyvezető és két forgalmista ellen a Fővárosi Főügyészség.

Az eset még tavaly történt Kelenföld és Háros között. A vasútvonal felújítása közben Albertfalvánál megrongáltak egy kábelt, ezért a szakaszon leállt a biztosítóberendezés. Ilyenkor a MÁV speciális szabályokat alkalmaz. Például az állomások között egy vágányon egyszerre csak egy vonat közlekedhet, ráadásul lassabban, mint egyébként, így késnek a vonatok.

A kelenföldi állomáson dolgozó forgalmisták igyekeztek úgy irányítani a vonatokat, hogy minél kisebb késések legyenek. Csakhogy nem tartották be a szabályokat, olyanokat sem, amelyek megelőzhették volna a vonatok azonos vágányra terelését.

A Kelenföldről elinduló mozdonyvezető szintén több szabályt megszegett. Például nem vett figyelembe egy megállásra utasító jelzést, illetve sem vette észre, hogy a váltó nem az ő vonatának van beállítva. A váltót tönkretette és arra a vágányra került, ahol már jött szembe a másik vonat.

Amint a két mozdonyvezető meglátta, hogy szembe mennek, gyorsfékezéssel megállították a vonatokat. Egymástól 135 méterre álltak meg. Az eset miatt akkor 20 személyvonat el sem indult, 30 pedig sokat késett.