Vágólapra másolva!
Kényszerítés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a Bank Centernél két éve történt tüntetés vezetője ellen. Akkor Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye elnöke szervezett demonstrációt az épület elé. Az IMF-nek akart egy petíciót átadni. Társaival berontottak az épületbe, fáklyákat is meggyújtottak. 
Vágólapra másolva!

Az IMF-et keresték

A Fővárosi Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írják: a vádlott a vádirat szerint 2012. március 15-én a nem bejelentett, több mint száz fős rendezvény vezetőjeként a Bank Center Szabadság téren található épületénél arra próbálta kényszeríteni a biztonsági őröket, hogy azonnal intézkedjenek annak érdekében, hogy a nála lévő, több pontból álló petíciót a Nemzetközi Valutaalap képviselője átvegye.

Az ügyészség levele ugyan nem nevezte meg Toroczkai Lászlót, de ahogyan erről korábban is beszámoltunk, ebben az időpontban és ezen a helyszínen a Hatvannégy Vármegye elnöke szervezett demonstrációt.

Toroczkai László Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ostrommal fenyegetőztek

Toroczkai László azzal fenyegetődött, hogy a Bank Centerben is megismétlődhet az MTV-székház ostroma, és erőszakra is számíthatnak.

A tömegben petárdákat is robbantottak, és egy fáklyát is eldobtak. A férfit a kerületi ügyészség kényszerítés bűntettének kísérletével vádolja. Akár három év börtönbüntetést is kaphat.