Kidobta az élettársa a szegedi postarablót

Vágólapra másolva!
8 év 6 hónap fegyházról 10 évre súlyosította a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak az ítéletét, aki egy gyógyszeres dobozra ragasztott mobiltelefonnal ment postát rabolni. Több mint egymilliót szerzett, nagy részét el is költötte.   
Vágólapra másolva!

A férfi korábban már ötször volt büntetve. Azt találta ki, hogy anyagi gondjai enyhítésére vállalkozásba kezd, de erre sem volt elegendő pénze. Először még lehet, hogy nem is akart rabolni, csak egy autót bérelt és céltalanul kocsikázott Szegeden. Kocsikázás közben pattant ki a fejéből a gondolat, hogy kirabol egy postát, így jut pénzhez.

Bombautánzatot készített

A terv már kész volt, és a postát is sikerült kiválasztania. Az autóban egy gyógyszeresdobozra szigetelő szalaggal ráragasztotta mobiltelefonját, így készített egy bombához hasonlító tárgyat. Átöltözött és egy szemüveget is fölvett, nehogy felismerhető legyen.

Ezután ment a postára, ahol körülnézett, de ott még sokan voltak. Visszament az autójához, amellyel közelebb állt a postához, hogy könnyebben tudjon menekülni. Később ment vissza és akkor már alkalmasnak találta az időpontot. A postán ekkor már csak az alkalmazottak és két ügyfél volt.

Bekapcsolta a telefont, így lett éles a „bomba”

Beállt az egyik ablakhoz, mintha ügyintézésre várna, és észrevette, hogy az egyik alkalmazott pénzt adott a hivatalvezetőnek, aki azt a trezorba akarta tenni. A rabló ekkor elővette a szerkezetet és bekapcsolta a mobiltelefon világítását, mintha élesítené a bombát.

A pénzt követelte. Azt mondta, ha nem kapja meg, robbantani fog. Az alkalmazott ekkor visszahívta a postavezetőt, őt is megfenyegette és azt mondta, hogy neki úgyis mindegy, mert rákos és csak napjai vannak hátra. Végül 1 millió 382 ezer forintot zsákmányolt, amivel elmenekült. A kocsijában átöltözött és a rabláshoz használt ruhákat és a bombautánzatot egy kukába dobta.

Élettársához ment, aki kidobta

A rablás után Hódmezővásárhelyre ment az élettársához, ahol az éjszakát töltötte. Ő azonban miután megtudta, hogy mit tett, azonnal elküldte.

Nem sok pénze maradt

A lopott pénzből kifizette tartozásait, ételt, mobiltelefont és egy GPS-t is vett. 211 ezer forintja maradt, ezt elvették tőle. Először 8 év 6 hónapra ítélték, de ezt most a Szegedi Ítélőtábla súlyosította. 10 évet kell ülnie.