Falus Ferenc nem fagyizni ment

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje a civileket védte.
Vágólapra másolva!

Amint arról az Origo is beszámolt, az Ökotárs melletti tüntetésen megjelent Falus Ferenc, az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje is. A hvg.hu azt írta, hogy Falus – saját bevallása szerint - fagyizni ment. Mint nyilatkozza, ő csak „erre sétált és itt ragadt beszélgetni.”

Az Együtt sajtófőnöke később a hvg.hu-val azt közölte, Falus Ferenc ezt viccnek szánta, valójában szándékosan ment el a Szerb utcába, mert szolidaritást akart vállalni az Ökotárssal. A párt egyébként hiányolta a tudósításból Falus egy lényeges mondatát is, ami úgy hangzott: ha ő lenne a főpolgármester akkor támogatni, és nem üldözni akarja a civileket. Ezt a nyilatkozatot az Origo tudósítása pontosan idézte.

Falus Ferenc az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Ma kora este ott voltam az Ökotárs Alapítvány irodája előtt. Tudatosan mentem oda, hogy kifejezzem a szolidaritásom és hogy elmondjam, ha főpolgármesternek választanak én a civil szervezeteket támogatni, nem zaklatni fogom.

Több, a helyszínről tudósító újságírónak nyilatkoztam és fejeztem ki felháborodásomat a civilek ellen folyó kormányzati hadjárat miatt. A hvg.hu újságírója is nyilvánvalóan láthatta, hogy nem az unokáival fagyizó nagypapaként (az unokáim nem is voltak jelen) voltam ott, rólam szóló beszámolója mégis ezt a hamis képet sugallja.”