Húszezer liter gázolajat loptak, míg aludtak a sofőrök

Vágólapra másolva!
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást a gázolajlopásra szakosodott banda ellen.
Vágólapra másolva!

A nyomozók a Készenléti Rendőrség speciális egységeinek közreműködésével 2013.november 14-én a hajnali órákban tetten értek, és elfogtak egy üzemanyaglopásokra „szakosodott” háromfős társaságot.

A három férfi gyanú szerint évek óta járta éjszakánként főként a Gyöngyös, Hatvan és Dunaújváros közelében lévő autópályák pihenőhelyeit, és több alkalommal loptak gázolajat.

Előre leosztották a melót

Az előre megbeszélt munkamegosztás alapján egyikük személyautójával néhány száz méterre a kiszemelt helyszíntől megállt, és figyelte a gépjárműforgalmat, hogy szükség esetén tudja figyelmeztetni másik két társát.

Eközben a banda többi tagja speciálisan erre a célra kialakított kis tehergépkocsijával leparkolt egy kamion mellett – amelynek sofőrje általában a fülkében aludt –, majd szivattyúk és csövek segítségével átfejtette a járműben elrejtve kialakított közel ezer literes tartályba az üzemanyagot, alkalmanként 500-600 litert.

Ketten előzetesben

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordított a bűncselekmény részleteinek alapos és gyors felderítésére, így az N. József 48 éves, T. Mihály és T. Tamás 45 éves budapesti férfiak ellen 38 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte az ügyészségnek.

T. Mihály és T. Tamás elfogásuk óta előzetes letartóztatásukat töltik, a vallomástételt megtagadták. Társuk, részleges beismerő vallomást tett, így házi őrizetben védekezhet - számolt be a heol.hu.