Bezáratnák a jobbikos Kovács Béla irodáját

Kovács Béla meghallgatása a nemzetbiztonsági bizottságban Kovács Béla EP-képviselő Jobbik nemzetbiztonsági bizottság meghallgatás kémkedés Vona Gábor pártelnök Képviselői Irodaház
Kovács Béla távozik a nemzetbiztonsági bizottság üléséről meghallgatása után, 2014. május 19-én
Vágólapra másolva!
Megszüntetné Kovács Béla jobbikos EP-képviselő beregszászi irodáját a kárpátaljai megyei ügyészség. A fogadóiroda szerintük törvénysértően működik, burkolt célja a szeparatizmus, Ukrajna területi egységének megsértése.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan kérte a Kárpátaljai Megyei Ügyészség a kerületi bíróságot, hogy szüntesse meg Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő beregszászi fogadóirodájának működését - számol be az esetről egy ukrán lap alapján forrásul.

A portál idézi a megyei ügyészség álláspontját. Eszerint a Jobbik programszerűen is vissza szeretné csatolni Magyarországhoz Kárpátalját - ezért hozta létre a párt Kovács Béla beregszászi fogadóirodáját jótékonysági alapítványként, valójában azonban burkoltan az ukrán belügyekbe próbálnak beavatkozni.

Kovács Béla távozik a nemzetbiztonsági bizottság üléséről meghallgatása után, 2014. május 19-én Fotó: Origo

A megyei ügyészség szerint az EP-képviselő beregszászi irodája többszörösen megsérti az ukrán törvényeket: nem található a megjelölt címen, vezetője tavaly és idén sem készített pénzügyi elszámolást, adóbevallást.

Bíróság elé kerül az ügy

Az alapítvány ügyéről jegyzőkönyvet vettek, a beregszászi járási ügyészség pedig szintén foglalkozik a témával. A kérelem alapján akár bírósági ítélettel számolhatják fel Kovács Béla kárpátaljai irodáját - olvasható a beregszászi hírportálon.