Pénzbüntetést kapott a csepeli Burattino iskola

Vágólapra másolva!
Egy pedofil tanár miatt volt vizsgálat. Egy hónapot kaptak, hogy rendezzék a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Súlyos jogsértéseket tárt fel a hatósági vizsgálat a csepeli Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthonban – írja a Magyar Nemzet. A hátrányos helyzetű gyerekeket segítő iskolában azt követően kezdeményeztek vizsgálatot, hogy idén februárban kiderült, az egyik tornatanár feltehetően éveken keresztül fajtalankodott a rá bízott gyerekekkel. A férfi ellen eljárás is folyt gyermekek fizikai és lelki bántalmazása miatt, ráadásul nem volt megfelelő végzettsége sem.

A hatósági ellenőrzés során a pedagógusi munkát és az azt segítő munkatársak alkalmazási feltételeinek jogszerűségét, valamint az intézményvezető felelősségét vizsgálta a hivatal. A lap szerint a pedagógusok fele részben vagy egészben nem megfelelő végzettséggel vagy szakképzettséggel dolgozott. Ennek biztosítása viszont az intézményvezető felelőssége, így ő is hibás.

A jogsértés súlyossága, a tanulók érdekeinek sérelme és az érintettek nagy száma miatt 717 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezték az iskolát. Ezenkívül elrendelték a jogsértő állapot megszüntetését is, erre szeptember 30-ig adott időt a hivatal. A kormányhivatal szerint a határidő letelte után újabb ellenőrzést tartanak, és ha nem találnak mindent rendben, akkor akár azonnal törölhetik az iskolát a nyilvántartásból. Ez az intézmény megszűnését jelentheti – írja a Magyar Nemzet.