Hétfőtől éles a közbringarendszer

kinek éri meg a BUBI-t használni
Regisztrált felhasználók indulnak el kerékpárjaikon a Mol BuBi (Budapest Bicikli) kerékpárdokkolójától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Rumbach Sebestyén utcai ügyfélszolgálati irodája előtt 2014. július 17-én. A BKK ezer felhasználó segítségével megkezdte a közösségi kerékpáros rendszer két hétig tartó nyilvános próbaüzemét.
Vágólapra másolva!
Véget ért a nyilvános próbaüzem, hétfőtől mindenki számára elérhető lesz a MOL Bubi közbringarendszer. Több mint kétezer tesztelő hetekig tekerte a bicikliket Budapest utcáin: a „csúcs” napi 3200 használat volt. A többség általában kényelmesnek találta a zöld bringákat, a visszajelzések alapján könnyebb gumikat szerelnek fel a bringákra. Ez a rendszer indítását nem zavarja. 
Vágólapra másolva!

A tesztelők a nyilvános próbaüzemben a speciálisan a városi forgalomra kialakított, nagy teherbírású kerékpárokon kívül a közbringázáshoz szükséges valamennyi funkciót kipróbálták, és jelezték tapasztalataikat. A nyilvános tesztelésén kívül a BKK, a rendszert szállító és mostantól üzemeltető T-Systems Magyarország és a Közbringa Kft. fejlesztési és üzemeltetési szakértői is folyamatosan használták és használják a szolgáltatásokat. Számos kisebb hiba javítása miatt késett a rendszer átadása, melyek mára megtörténtek és nem akadályozzák a rendszer indítását.

Véget ért a BuBi tesztelése. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Könnyebb lesz tekerni a bicikliket

A több mint 2000 tesztelő észrevételeinek elemzése alapján a próbaüzem alatt felmerült hibák, kényelmetlenségek többségét már menet közben javította a Közbringa Kft. A többség általában kényelmesnek találta a zöld bringákat, és úgy ítélte meg, hogy MOL Bubi kártyával is könnyű használni a rendszert. A visszajelzések alapján a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek azonban nem akadályozzák a rendszer indítását, mivel nem hibák, hanem kényelmi szintet javító fejlesztések, például ilyen a gumik könnyebb kivitelűre cseréje is, mely a kerékpár könnyebb hajthatóságát célozza.