Ezért van olyan sok rendőr Csongrádban

Vágólapra másolva!
Az illegális bevándorlás elleni hatékonyabb fellépés érdekében péntektől megerősítették Magyarország Szerbiával közös schengeni külső határszakaszát – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség rendészeti igazgatóság mélységi ellenőrzési osztályának állományából szolgálatonként 12 rendőrt vezényeltek át az érintett határszakaszra. Emellett a sok elfogott illegális bevándorló előállításával kapcsolatos ügyintézés meggyorsítása érdekében más megyei rendőr-főkapitányságok idegenrendészeti szakemberekkel erősítik meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományát.

Szerdától az Európai Unió Határőrizeti Ügynökségén keresztül nyolc tagállam vendégtisztjei technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel felszerelve biztosítanak további támogatást a magyar–szerb schengeni külső határszakaszon – tették hozzá.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: péntek hajnalban, a magyar–szerb határ közelében, Mórahalomnál fogták el az idén a megyében a századik embercsempészt. A határ menti megyében 2014-ben eddig 101 embercsempészéssel gyanúsítható ember ellen tettek büntetőfeljelentést, és több mint nyolcezer határsértőt fogtak el.