Alibi közgyűlést sejt az MSZP és a PM

Vágólapra másolva!
Az MSZP és a PM szerint Tarlós István nem tud vagy nem akar elszámolni főpolgármesterségének négy évével, a kudarcaival és korlátaival. Szerintük ezt bizonyítja, hogy a fideszes városvezetés ismét egy indokolhatatlan időpontra, reggel hét órára hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés szocialisták és PM-esek által kezdeményezett rendkívüli ülését.
Vágólapra másolva!

Alibi közgyűlés

Mint írták, a fideszes főpolgármester azt is egyértelművé tette, nem kíván érdemben részt venni az ülésen és nem akar válaszolni a budapestiek mindennapjait és a főváros pénzügyeit meghatározó kérdésekre. Az ellenzéki pártok ezért nem vesznék részt "az alibiből összehívott közgyűlési ülésen", "a fővárosiakat megalázó bohózatban" - tudatták.

Lennének kérdéseik

Az MSZP és a PM szerint a Fidesznek el kellene számolnia azzal, miért forráshiányos a BKV, miért nem működik még mindig a BuBi közbringarendszer és miért nem nyitott ki máig sem a négy éve kész Rác fürdő. Hozzátették: a fideszes városvezetés nem akar válaszolni arra sem, miért épp iskolakezdéskor kezdi el a Széll Kálmán tér felújítását, és arra sem, hogy miért veszélyeztet 800 millió forint uniós támogatást a csömöri hulladéklerakóval összefüggésben. Ez az arrogancia és cinizmus pontosan megfelel annak a hozzáállásnak, amelyet Tarlós István és a Fidesz az elmúlt négy évben tanúsított - olvasható a közleményben.

Hibás az ellenzéki pártok indítványa

A budapest.hu oldalon pénteken tették közzé a rendkívüli közgyűlés meghívóját. A szocialista és független képviselők indítványozta ülés napirendjén egyebek mellett a BKV Zrt. gazdálkodását érintő kérdések vannak. A Tarlós István által jegyzett meghívóban az olvasható, hogy a közgyűlés összehívását indítványozó képviselők az indítványban napirendet nem jelöltek meg, csak általában témákat. Az indítvány alaki és tartalmi hiányosságai miatt elvileg nem alkalmas közgyűlési tárgyalásra - olvasható a dokumentumban.