A Koch Borászat lett az év pincészete 2014-ben

Vágólapra másolva!
Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat.
Vágólapra másolva!

Tizenharmadik alkalommal ítélték oda szakmai körök jelölése és szavazatai alapján a legjobb magyar borászatnak járó elismerést. A cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik.

Ebben az évben a második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szőlőbirtok lett, amelyek oklevelet kapnak - tájékoztatta a győztes borászat az MTI-t. Koch Csaba szerint a Hajós-Bajai Borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szőlőterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. Fontos, hogy mindezeket a természeti adottságokat kiegészítse a borász szaktudása és alázata.

A szőlő diktál

"Alapelvem, hogy nem szeretnék okosabb lenni a természetnél, ezért arra törekszem, hogy a szőlő a lehető legjobban érezze magát a dűlőinkben" - idézi a borász szavait a közlemény.

A szőlőművelési innovációjáról is ismert borvidéki elnök, borakadémikus borai már számtalan hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak, a tavalyi év pincészete versenyben a harmadik helyen végzett.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapította a díjat a magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.