Multicégnél helyezkedik el Bajnai Gordon

Vágólapra másolva!
Ügyvezető igazgató lesz egy francia befektetőcégnél.
Vágólapra másolva!

Multicéghez megy dolgozni Bajnai Gordon volt kormányfő – írja a Hvg.hu. A lap szerint Bajnai operatív irányításért felelős ügyvezető igazgató lesz a Meridiam-csoportnál, amelynek már két éve dolgozik a felügyelőbizottságában. A Meridiam-csoport egy infrastrukturális befektetésre szakosodott cég.

A munka nem érinti közéleti szerepvállalásait, továbbra is az Együtt párt Országos Politikai Tanácsának elnöke marad, és a Haza és Haladásban betöltött pozícióját is meg akarja tartani. Bajnai megerősítette a lap értesüléseit.

„A munka sok utazással jár majd, időm jelentős részét külföldön töltöm, de nem költözöm el Magyarországról. Eddigi közéleti tevékenységeimet és szerepvállalásaimat nem érinti, abba az irányba haladok, amit júniusban elhatároztam. Nagy megtiszteltetés magyarként e nagy tekintélyű nemzetközi társaság vezetői székében ülni” – idézte a lap.

Az Együtt-PM június elején jelentette be, hogy a háttérbe vonul Bajnai Gordon, de az Együtt nem nélküle fog működni. Akkor Szigetvári Viktor beszélt erről, aki szerint Bajnai személyes döntése volt, hogy nem kíván mindennapi szinten részt venni a párt irányításában.