Egymást vádolják törvénysértéssel a csepeli kampányolók

Vágólapra másolva!
Törvénysértést leleplezni nem törvénysértő – reagált Ábel Attila, a XXI. kerület fideszes alpolgármestere arra, hogy az Együtt–PM szerint a polgármester törvényellenesen használta fel egy csepeli orvosi rendelőintézet videofelvételét.
Vágólapra másolva!

"Horváth Gyula és Falus Ferenc, a balliberális pártok politikusai már a választási kampány elején lesüllyedtek a lehető legmélyebbre. Egy csepeli orvosi rendelőintézetben kampányoltak és aláírást gyűjtöttek, majd mindezt letagadták" – fejtette ki Ábel Attila, hozzátéve: amikor pedig a rendelő biztonsági kamerarendszerének köszönhetően lebuktak a törvénysértéseikkel, azt állítják, hogy a kamerarendszer működtetése törvényellenes.

Kitért arra is, hogy a biztonsági kamerák felvételeit csak a törvényben meghatározott esetekben lehet felhasználni. Ilyenek a nyilvánvaló törvénysértések is. Jelen esetben a csepeli Helyi Választási Bizottság egyértelműen megállapította, hogy Horváth Gyula megsértette a választási törvényt – érvelt Ábel Attila.
Megjegyezte azt is, hogy a biztonsági kamerák felvételein látható, hogy Horváth Gyula és Falus Ferenc nemcsak kampánytevékenységet folytatnak az épületben, hanem ezt három fotós folyamatosan fényképezte vagy filmezte. Eközben dokumentáltan lefotóztak az épületben tartózkodó betegeket, egészségügyi munkatársakat, és "befotóztak a nőgyógyászati szakrendelőbe" is, ahol a vizsgálatok zajlanak.

Előzőleg az Együtt–PM azt közölte: ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, miután Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere a választási bizottsághoz benyújtott panaszához a kerületi rendelőintézet kamerájának felvételeit csatolta. A szövetség szerint feltehetően törvénytelenséget követett el az, aki letöltötte és a csepeli kormánypárti politikusokhoz eljuttatta a felvételeket.