Ismét Staudt Gábor a Jobbik főpolgármester-jelöltje

melegfelvonulás, Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a melegfelvonulás betiltását is kérte a belügyminisztertől 2011.06.08-án
Vágólapra másolva!
Staudt Gábor a Jobbik főpolgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson - jelentette be Szilágyi György, a párt budapesti elnöke pénteken.
Vágólapra másolva!

A fővárosi pártelnök arról beszélt: 2010-ben bíztak abban, hogy Budapest a Demszky-éra után fejlődésnek indult, de ez nem következett be, így most is ez a választás tétje. Úgy vélte, a városvezetésnek minden lehetősége megvolt a változtatásra, hogy a főváros élhető, rangjához méltó város legyen.

Szilágyi György azt mondta, a Jobbik budapesti és országos elnöksége is hosszú időt töltött a jelölt kiválasztásával, s Staudt Gábor személyében a legalkalmasabbat sikerült megtalálni.

Staudt Gábor – aki négy éve ugyancsak főpolgármester-jelölt volt – bírálta a vidék és a főváros szembeállítását, kiemelve: mindenki jól jár egy erős fővárossal. A képviselő kifogásolta az önkormányzati választási rendszer megváltoztatását, és a közgyűlés új összetételére utalva azt mondta: a kiváltságosok szűk köre "klubjelleggel" dönthet majd a budapesti ügyekben. Komoly eredménynek tartaná, ha az új testületben is három képviselője lesz pártjának.

A jobbikos jelölt elmondása szerint nagyban építenek a négy évvel ezelőtti választási programjukra, s ez alapján folytatják majd kampányukat, amelyben egyebek mellett flashmobokat is terveznek. Staudt Gábor hozzátette: Tarlós István főpolgármester vezetése alatt még formális elszámoltatás sem volt, a városvezetés "tolta maga előtt a problémákat", ezért tiszta vizet kell önteni a pohárba és meg kell kezdeni az elmúlt 24 évre vonatkozó valódi elszámoltatást.