Drogügyben ítéltek el egy ügyvédjelöltet

Vágólapra másolva!
Első fokon 13 évre ítélte dr. P. N. elsőrendű vádlottat a Gyulai Törvényszék abban a büntetőügyben, amely kábítószerrel való visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ellene és társai ellen – írja a Beol.hu.
Vágólapra másolva!

Mint arról a Beol.hu beszámolt, még 2012-ben orosháziak is belekeveredtek abba a drogügybe, amelynek gyanúsítottjait kommandósok fogták el. A városban igazoltattak egy 26 éves nőt és egy 28 éves férfit. Jelentős mennyiségű kábítószert találtak náluk, amit lefoglaltak. Őrizetbe vették, majd letartóztatták őket.

Felmerült annak a gyanúja, hogy a nő és a férfi korábban már több alkalommal tartott magánál kábítószert, melyet különböző helyekre továbbértékesített. A nyomozók további személyek ellen is indítottak eljárást.

A Gyulai Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság az orosházi dr. P. N. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 13 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá 1 millió 515 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Az ügyben több más vádlottal szemben is ítéletet hoztak. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.