Vízbe fulladt egy horgász és fia Kiskunlacházánál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Kiskunlacháza és Dömsöd közötti övcsatornába fulladt egy 51 éves férfi és a vele horgászó hat éves kisfia, közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila azt mondta, hogy apát és fiát szombaton délután este 6 óra körül látták a csatornánál horgászni, később azonban eltűntek. Rendőrök és polgárőrök kezdték keresni őket, vasárnap hajnalban ráckevei önkéntes tűzoltók is csatlakoztak a kutatáshoz.

A férfi holttestét reggel találták meg, a kisfiú felkutatásához a fővárosi búvárszolgálat segítségét kérték, majd néhány órával később az ő holttestét is megtalálták a nyolc-tíz méter széles és közel három méter mély csatorna hínáros részén, körülbelül négy méterre a helytől, ahol az apja holttestére leltek - tette hozzá Csámpai Attila.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a halálesetet közigazgatási eljárásban vizsgálja a Ráckevei Rendőrkapitányság. Az MTI úgy tudja, hogy az apa hátán a fiával át akart úszni a túlpartra, de valami miatt ez nem sikerült, s mindketten odavesztek.