Vágólapra másolva!
Le kell mondani az öltözők és a vécék felújításáról, hogy beleférjenek a 350 millió forintos összköltségbe.
Vágólapra másolva!

Elmarad az öltözők és a vécék felújítása a Margitszigeten, mert a tavaly elkészített költségbecslések alapján megállapított összköltség kevésnek bizonyul – írja az Index. A közgyűlés tavaly decemberben hagyta jóvá a futókör teljes körű fejlesztését. Ez a 2013-as árvíz miatt vált sürgőssé, mivel a burkolat a víztől több helyen balesetveszélyessé vált. A feladatra 350 millió forintot szántak, ez az összeg szerepel a 2014-es költségvetésben.

A margitszigeti futókör felújítása azonban nem fog úgy összejönni, ahogy szerették volna, mert az engedélyokiratban foglalt feladatok kivitelezése 350 millió forintból nem valósítható meg. Ez áll Szentes Tamás főpolgármester-helyettes előterjesztésében, amelyet a hétfői ülésén fogadhat el a Fővárosi Közgyűlés.

Az Index azt írja, hogy a Budapesti Sportszolgáltató Központ által kiírt közbeszerzésre egyetlen olyan érvényes pályázat sem érkezett, amely ebből a keretösszegből megvalósította volna a feladatokat. Az előterjesztés szerint így muszáj módosítani az engedélyokiratot, ki kell venni a műszaki tartalomból az öltözők és vécék felújítását, hogy beleférjenek a 350 millióba.

Az Index szerint a vécéfelújításra leghamarabb jövőre lehet esély, az előterjesztés szerint megfontolandó a 2015-ös megvalósítás az önkormányzat "költségvetési lehetőségeit figyelembe véve".