Kormányzati posztot kap Rogán helyettese

Testületi ülés az ötödik kerületi polgármesteri hivatalban. Belváros-Lipótváros önkormányzata testületi ülés ötödik kerület V. kerület Rogán Antal polgármester Puskás András alpolgármester Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla Belváros-Lipótváros önkormányzata tes
Testületi ülés az ötödik kerületi polgármesteri hivatalban. Ez az első ülés mióta Rogán lakásügye kipattant, valamint amióta kiderült, h a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódik az önkormányzatnál.
Vágólapra másolva!
Szerdán lemondott az V. kerületben betöltött posztjairól Rogán Antal belvárosi polgármester helyettese. Puskás András kormányzati posztot kapott, külgazdasági területen fog dolgozni, hogy pontosan mit, azt nem tudni.  
Vágólapra másolva!

„Vezetői posztra szóló felkérést fogadtam el a kormányzat külgazdasági területén” – olvasható Puskás András, V. kerületi alpolgármester közleményében. Puskás azt követően adott ki közleményt, hogy a Város Szíve blog arról írt, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésen az alpolgármestert várhatóan minden önkormányzati tisztségétől megfosztják.

Balra Rogán, jobbra Puskás András. Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Puskás szerint a külügyminiszter szerdán írta alá a kinevezését, mivel ez a pozíció összeférhetetlen bármilyen politikai állással, így a mai nappal lemond az V. kerületi önkormányzatban betöltött tisztségeiről. „Ez saját döntésem, a helyi képviselő-testületnek nem kell megtárgyalnia vagy elfogadnia” – olvasható a közleményben.

A konkrét pozíciót nem nevezi meg a közlemény, ezt érdeklődésünkre az V. kerület sajtóosztálya sem árulta el. Mindössze annyit közöltek, hogy „Puskás a külgazdaság újraszervezésén és megerősítésén fog dolgozni”. Az ügyben megkerestük a Külügyminisztériumot is, írásban feltett kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

A Fidesz V. kerületi szervezete két héttel ezelőtt állított új polgármesterjelöltet Szentgyörgyvölgyi Péter személyében. Puskás stabil háttérembernek számított a kerületben, sokáig őt tartották a leendő polgármesterjelöltnek. A kerület polgármestere jelenleg Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, az összeférhetetlenségi szabályok azonban az idei évtől tiltják, hogy a polgármester egyben parlamenti képviselői is legyen.

Puskás az utóbbi időben sokat szerepelt a sajtóban, mert Rogán Antal kerületi polgármester szomszédja az elhíresült Pasa Parkban. Vagyonosodása után Juhász Péter, az Együtt alelnöke érdeklődött, amire válaszul Puskás rágalmazási eljárást indított. A bíróság Juhász Péternek adott igazat.