Ők döntöttek a trafikpályázatokról!

Vágólapra másolva!
A bíróság kötelezte, így a kormány elárulta, kik döntöttek a trafikpályázatokról.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiadja a dohánykoncessziós eljárás során keletkezett értékelő lapokat és a bíráló bizottsági tagok nevét – derül ki a tárca kedd esti közleményéből.

A minisztérium a jogerősen helybenhagyott elsőfokú ítélet alapján levélben tájékoztatta a DK-s Molnár Csaba felperest a bíráló bizottsági tagjairól. A bíróság nem fogadta el a minisztériumnak azt az álláspontját, hogy a bizottsági tagok nevét titokban tartsák a befolyásolástól mentes munka érdekében.

A bíráló bizottságban az egyes minisztériumok részéről az alábbi személyek vettek részt: Bagoly Andrea, dr. Bitay Márton, dr. Czipa Balázs, Gulyás Andrea, Hernádi Ádám, Kohut Balázs, László András, dr. Lenner Áron Márk, dr. Mészáros Karina, dr. Mihalovics Péter, dr. Orbán Krisztina, Pindroch Szilárd.

„A tagok díjazás nélkül látták el feladatukat munkaidejükön kívül, a tetemes iratmennyiség miatt sok esetben önként vállalt hétvégi munkavégzés keretében” – olvasható a közleményben. A tárca az elsőfokú ítélet értelmében kiadja a pályázatok értékeléséről szóló értékelő lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. tavaly április végén hozta nyilvánosságra a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő vállalkozások listáját. A pályázatokon sok esetben politika- és CBA-közeli vállalkozók nyertek, több esetben pedig annak a Continental dohánygyárnak a munkatársai, akik részt vettek a trafiktörvény előkészítésében.

A tendert lebonyolító Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ügy kirobbanása után nem hozta nyilvánosságra a győztes pályázati anyagokat, illetve azt sem, hogy kik voltak a bíráló bizottság tagjai.