A CÖF lemondatná Pintér III/II-es államtitkárát

Vágólapra másolva!
A CÖF szerint nem lehet különbséget tenni III/II-es ügynökök között. Ha Tasnádi László nem ért az üzenetükből, a nyomásgyakorlás más módjait is kipróbálják. 
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a Békemeneteket szervező CÖF vezetősége Tasnádi László belügyminisztériumi államtitkárnak a rendszerváltás előtti múltjáról. Mint azt megírtuk, a rendészeti államtitkárnak kinevezett Tasnádi III/II-es tiszt volt. Tasnádi azt mondta, ő csak kém- és terroristagyanús emberekről jelentett, és nem mond le, mert nincs miért lemondjon.

A CÖF a közleményében azt írja, hogy "a civil társadalom értetlenségét" hozzák nyilvánosságra Tasnádi kinevezése kapcsán. Szerintük az emberek elégedetlenek, amiért elmaradt a történelmi igazságtétel, ez a rendszerváltás súlyos hiányossága. "Márpedig ez erkölcsi dilemma: 25 évvel a rendszerváltás után a jónak és a rossznak végre külön kell válnia egymástól!" – írják.

A civilszervezet kiáll a pártpolitikától mentes elszámoltatás mellett, és azt írják, hogy nem lehet különbséget tenni III/II-es ügynökök megítélése között."Ezért lenne nagyszerű erkölcsi magatartás, ha az érintett önmaga mondana le pozíciójáról" – írják, és remélik, hogy Tasnádi kiváló szakemberként belátja és megérti, hogy mit kell tennie.

"Ha Tasnádi László mondanivalónkat nem érti, akkor már most jelezzük: a CÖF-CÖKA további civil nyomásgyakorlással próbálja meg elérni, hogy a demokrácia erkölcsi alapjai tovább erősödjenek" – írják.