Békés és Jász-Nagykun megyében is ég az aljnövényzet

Vágólapra másolva!
Ötven hetáron gyulladt fel a fű Nagyszénásnál és Tiszagyendánál.
Vágólapra másolva!

Mintegy 50 hektáron ég a száraz fű a Békés megyei Nagyszénás és Csabacsűd térségében, a lángokat körülhatárolták a tűzoltók - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A fű eddig ismeretlen okból gyulladt ki. A tűzoltók négy munkagép segítségével körbeszántják a területet, illetve a fecskendőkkel a közeli, lábon álló gabonát védik.

Tiszagyendánál szintén ötven hektárnyi területen lángol a növényzet, a település és a Tisza közötti részen. A tűz lábon álló búzát, bálázott szalmát és egy erdősávot veszélyeztet - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivője.

A helyszínre kunhegyesi, abádszalóki, karcagi, tiszafüredi és szolnoki tűzoltókat riasztottak. A munkát egy szolnoki és egy karcagi vízszállító jármű segíti, illetve a helyszínen vannak a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának szakemberei is.

Összesen huszonhét tűzoltó dolgozik, mellettük civilek is védekeznek. Egy munkagép megkezdte a terület körbeszántását, hogy a lángok továbbterjedését megakadályozzák