Újraválasztották a Jobbik elnökévé Vona Gábort

Vágólapra másolva!
Azt mondta, indul a két éves munka, amivel 2018-ban kormányra kerülhetnek. Három új alelnököt is választottak.
Vágólapra másolva!

Újraválasztották a Jobbik elnökévé Vona Gábort a párt szombati, budapesti tisztújító kongresszusán, ahol három alelnök mandátumát meghosszabbították, s három újat választottak. A több mint 500 küldött 95 százaléka támogatta Vona Gábort.

A pártelnök újságíróknak azt mondta: ezt a bizalmat óriási megtiszteltetésnek tartja, s örül annak az öt százaléknak is, amelyik nem szavazott rá, mert azt mutatja, hogy a Jobbik demokratikus párt. Hozzátette: a következő két év munkája alapozhatja meg azt, hogy a Jobbik 2018-ban képes legyen kormányra kerülni.

Az alelnökök közül Volner Jánosnak, Sneider Tamásnak és Novák Elődnek újra bizalmat szavaztak, s újonnan választották meg alelnöknek Apáti Istvánt, Z. Kárpát Dánielt és Szávay Istvánt. A tisztségért 13-an indultak.

A Jobbik XI. kongresszusán módosították az alapszabályt is - közölte a pártelnök, kifejtve: az elmúlt 11 évben kinőtték a hagyományos szervezeti kereteket, idejétmúltnak tartják a települési alapszervezetekre és megyei szintre épült struktúrát. Ezt nem fogják teljesen felszámolni, de mindenképpen létrehozzák a választókerületi és az arra épülő regionális struktúrát - tette hozzá.

Vona Gábor célként jelölte meg, hogy a Jobbik még közelebb kerüljön a társadalomhoz, a helyi vezetők még jobban megismertessék magukat. Szólt arról is, hogy pártja az utolsó akadály "a Fidesz úthengere, országuralma előtt", s az utolsó esély azoknak, akik szerint lehet jobban vezetni az országot. Kijelentette: határozott, kemény, tabudöntögető stílusban folytatják, úgy kívánnak néppárttá válni, hogy közben nem adják fel programjukat.

Apáti István alelnök arról számolt be: személyes törekvései között szerepel a társadalmi beágyazottság növelése, "egyszerű szatmári parasztgyerekként" főleg a vidék hangját kívánja megjeleníteni. Utalt arra: a politikai ellenfeleinek megoldhatatlan fejtörést kívánó problémákra is innovatív, békés megoldásokat szeretne megfogalmazni.