Gyanús az LMP-nek a 155 millióért felújított szekszárdi fizikaterem

Vágólapra másolva!
Feltűnően drága tanterem-felújítás miatt tett feljelentést egy szekszárdi LMP-s önkormányzati képviselő. Hadházy Ákos szerint gyanús kifizetések történtek egy 155 millió forintért kialakított kémia-fizika szaktanterem kialakítása során.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon Hadházy Ákos LMP-s szekszárdi önkormányzati képviselő egy 155 millió forintért felújított szaktanterem ügyében. Ezt közleményben tudatta a párt.

Az ügyben tavasz óta vizsgálódó képviselő szerint a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kérdéses jogcímeken fizettek ki több mint százmillió forintot kétes hátterű cégeknek egy fizika és kémia oktatását szolgáló szaktanterem kialakításakor. A képviselő szerint felmerülhet az a gyanú is, hogy a cégek kifejezetten az uniós támogatási források kifizetőhelyeiként, hálózatba szerveződve jöttek létre.

A képviselő a blogján le is írta, milyen címeken utaltak pénzeket: tanulmányokra 11 milliót, projektmenedzsmentre 14 milliót, két nyilvános rendezvényre és néhány újságcikkre 16 milliót, teremfoglaltságot nyilvántartó szoftverre 16 milliót fizettek ki.