Két iPhone-t loptak el Orbán Ráhel esküvőjén

Vágólapra másolva!
Két vendéget is megloptak Orbán Ráhel esküvőjén. A nyomozás még mindig tart, összesen 26 embertől vettek DNS-mintát. Az egyikük, egy pincér, feljelentést tett emiatt, de a keresetét elutasították.
Vágólapra másolva!

Elutasította az ügyészség Csókási László hivatali visszaélés miatt tett feljelentését. Ahogy azt május elején megírtuk, Csókási azért fordult az ügyészséghez, mert miután tavaly szeptemberben pincérként dolgozott Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén, novemberben megkereste a Nemzeti Nyomozó Iroda, és tanúként beidézték egy eltűnt telefon miatt. A kihallgatáson DNS-mintát is kértek Csókásitól, amit ő először megtagadott, de miután büntetéssel fenyegették meg, akarata ellenére adott.

Az ügyészség a feljelentést azzal utasította el, hogy nem történt bűncselekmény. Csókási a blogján közzétette az elutasító határozatot. Ebből az is kiderül, hogy az esküvőn két iPhone 4S típusú készülék tűnt el két vendégtől. A nyomozás során összesen 26 embertől vettek DNS-mintát, köztük nemcsak dolgozók, hanem vendégek is voltak.

A határozat arra az eddig megválaszolatlan kérdésre is felel, hogy a kis értékű lopás ügyében miért a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya járt el: azért, mert az országos rendőrfőkapitány az ő hatáskörükbe utalta. Erre a hivatkozott jogszabály szerint akkor van lehetősége, ha szervezett bűnözés elleni fellépés miatt ez indokolt, vagy ha "a bűncselekmény elkövetőjére vagy az elkövetés körülményeire tekintettel szükséges". A főkapitány ebben az esetben ez utóbbi pont alapján rendelkezett.