Tarlós: Nem igaz, hogy bármilyen fejlesztés is leállna

Vágólapra másolva!
Lázár János viszont azt mondja, nincs EU-s pénz Budapestnek.
Vágólapra másolva!

Nem vonhatók el Budapest közlekedési fejlesztési forrásai, ilyen uniós szabály nincs - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István főpolgármester, miután az Index csütörtökön megírta, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János lehúzta az uniós támogatások listájáról a fővárosi projekteket. Lázár János hivatalának közleménye szerint a brüsszeli szabályok nem teszik lehetővé több fejlesztési forrás felhasználását a fővárosban.

Tarlós a Magyar Nemzetnek azt mondta:, nem igaz, hogy bármilyen fejlesztés is leállna, és a 3-as metró felújítását is meg fogják oldani Orbán Viktor kormányfővel és a kormánnyal, benne a Miniszterelnökséggel közösen.

Lázár János eközben a delmagyar.hu regionális hírportálnak nyilatkozott. Ő Tarlóssal ellentétben azt mondta, hogy „Budapesten a közlekedési infrastruktúra elérte az európai átlagot, további fejlesztését az EU nem támogatja”. Szerinte egyedül az elővárosi vasutak jelentenek kivételt a főváros, valamint három megyei jogú város, Szombathely, Miskolc és Szeged esetében is. Hozzátette, hogy a budapesti 3-as metró felújítására a kormány márciusában garanciát vállalt, támogatja. „Sajnos, az ehhez szükséges anyagokat a főváros a mai napig nem tudta elkészíteni – mondta Lázár.