Fegyvert rántottak egy villamosvezetőre Budapesten

Vágólapra másolva!
Az autós majdnem behajtott az utasok közé, ezt tette szóvá a villamosvezető. A rendőrség eljárást indított az autós ellen.
Vágólapra másolva!

Fegyverrel fenyegette meg az egyik 12-es villamos vezetőjét egy férfi Budapesten - írta a BKV-figyelő blog a BKV tájékoztatására hivatkozva. A közlekedési társaság azt közölte a bloggal, hogy péntek délután egy gépkocsi nagy sebességgel érkezett meg a villamos XV. kerületi, Sződliget utcai megállóhelyéhez, veszélyeztetve ezzel az ott várakozó utasokat (a villamosnak ezen a szakaszán nincs járdasziget). Ezt a villamos vezetője szóvá tette, vitatkozni kezdett az autó sofőrjével, majd szerelvényével elindult a megállóból.

A következő kereszteződésnél ismét szóváltásba keveredtek, ekkor az autó vezetője kiszállt, és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette a villamos vezetőjét. A konfliktus a jelzőlámpa szabad jelzéséig tartott, ezt követően mindkét jármű elhagyta a helyszínt, tettlegesség nem volt, személyi sérülés nem történt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére vasárnap közölte: az autó sofőrje egy gázriasztófegyverrel fenyegette meg a villamos vezetőjét, lövés nem dördült el. A rendőrség a 42 éves budapesti férfi ellen garázdaság miatt eljárást indított.