144 millióval tartoznak egy befolyásos fideszesnek

Vágólapra másolva!
Az országosan ismeretlen politikusnak nagy telkei és vastag megtakarításai vannak, de a legérdekesebb, hogy milyen sok pénzzel tartoznak neki. 
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence újonc a parlamentben, ezért először kellett leadnia a vagyonnyilatkozatát. Az országház honlapján elérhető dokumentum szerint Tuzsonnak nem megy rosszul. Mátraszentimrén van egy hétvégi háza telekkel, ami 1619 négyzetméter. Ezt még 2000-ben vette. Mátraszentimrén van még egy telke, ami a bevallás szerint egy "kivett, beépítetlen terület". Ez 3550 négyzetméter.

Tuzsonnak van mit a tejbe aprítania, állampapírban több mint 48 millió forint megtakarítása van, készpénzben 3,8 millió, a számláján pedig 2,5 millió forint. Az igazán érdekes, hogy Tuzsonnak több mint 144 millió forint pénzkövetelése van valakivel, vagy valakikkel szemben. Ehhez képest elhanyagolható, 7,7 millió hiteltartozása van.

A politikus 50 százalékos tulajdonosa a Beta Consulting Kft-nek, ugyanakkor azt írja, hogy csak tagsági viszonya van. Ezen kívül 96 százalékos tulajdonosa a Tuzson Mérnöki Kft-nek.

Tuzsonról a választások előtt írtunk portrét, amikor feltűnt, hogy az országos politikában ismeretlen arc létére sokat pózol miniszterekkel. Tuzson a legbefolyásosabb fideszesek egyike, 2002-ben alapított ügyvédi irodája sokat dolgozott fideszes önkormányzatoknak az utóbbi években. Ahogy mondták róla, "sokat dolgozott a háttérben".