Orbán Viktornak még mindig nincs autója

Vágólapra másolva!
És a pénze is csökkent január óta a vagyonnyilatkozata szerint.
Vágólapra másolva!

Ugyanannyi ingatlana van, bankban lévő pénze viszont kevesebb lett Orbán Viktornak, mint tavaly év végén volt – ez derül ki a kormányfő csütörtök este közzétett vagyonnyilatkozatából.

A miniszterelnök honlapján elérhető nyilatkozat szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit – amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak –, valamint a tavaly vásárolt, szintén felcsúti házát. Autója továbbra sincs a kormányfőnek.

A házastársával, Lévai Anikóval közös számlán lévő pénz azonban csökkent legutóbbi, január 31-én közzétett – a 2013. december 31-i vagyoni helyzetet tükröző – nyilatkozata óta. Míg akkor 1 millió 354 ezer forintot szerepeltetett, a most nyilvánosságra hozott bevallásban már csak 781 ezret.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben a feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része, 9 millió forint, ami azt jelenti, hogy az idén eddig mintegy 360 ezer forinttal csökkent a tartozásuk.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott, törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan időre felfüggesztette.