Életveszélyesen megsérült egy bobozó fiatal Miskolctapolcán

Az első két kép, melyen két-két bob látható azt bizonyítja, hogy 3 bob szorosan együtt jött le a pályán. A harmadik fényképen látható fiatalember szenvedte el a balesetet. A fotó alapján úgy tűnik, hogy a sebességet szabályzó fékkart a lábával kitámasztot
Vágólapra másolva!
A rendőrség foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy fiatal debreceni fiú egy miskolctapolcai szabadidőparkban. A rendőrséget az egyik miskolci kórházból értesítették az esetről. A megyei rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a körülmények tisztázására. Foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoznak - közölte a megyei rendőrség.

Három bobos vonatozik (a harmadik bobnak csak az eleje látszik) Forrás: Sramkó Pál

Srankó Pál, a pályát üzemeltető cég ügyvezető-tulajdonosa azt mondta az Origónak, hogy három fiú a szabályokat megszegve közvetlenül egymás után, "vonatozva" ment le a pályán, egy negyedik társuk pedig utánuk nem sokkal ment úgy, hogy nem fogta a fékkart, hanem azt a lábával kitámasztotta. Amikor a legelső bobos berántotta a féket, a három bob megállt, a negyedik pedig ennek az 500 kilónyi tömegnek, "mint egy falnak" ütközött neki fékezés nélkül, mondta Srankó. Ebben a legutolsó bobban sérült meg a fiatal. Srankó információi szerint gerincsérülést, és belső szervi sérülést szenvedett, egyik sem maradandó.

A harmadik bobba (a képen a második) csapódott bele a negyedik Forrás: Sramkó Pál

Az ügyvezető azt mondta, a pályát németek tervezték és építették, német szabványoknak és engedélyeztetésnek megfelelően, így szerinte kizárt, hogy a vizsgálat megállapítaná az üzemeltető felelősségét.

Ő az áldozat Forrás: Sramkó Pál